Haardhout goedkoop - de onafhankelijke haardhout vergelijkingssite

Hoeveel kuub hout zit er in een pallet?

Online haardhout websites drukken hun hoeveelheden uit in pallets en/of kuub (m3). Er zit niet alleen een groot verschil tussen een (halve) pallet en een kuub hout, er zit ook verschil tussen de ene en de andere kuub.

Het verschil zit hem in de manier waarop het hout wordt geleverd: gestapeld of losgestort. Wanneer het hout los wordt gestort (zoals in een bigbag), bevindt zich meer lucht tussen de houtblokken, waardoor de omvang toeneemt. U krijgt dan dus minder hout in een kuub. Alle betrouwbare websites verkopen pallets gestapeld hout, of geven bij een hoeveelheid in kuubs duidelijk aan of het gestapeld of losgestort openhaardhout betreft.

Ook de afmetingen per pallet verschillen per haardhout leverancier. En de ene keer gaat er net iets meer hout in een pallet dan de andere keer. Over het algemeen bevat een pallet haardhout tussen de 3,2 en 3,7 kuub losgestort hout. Wanneer een haardhout leverancier hiervan afwijkt, let dan op dat u niet te veel betaalt.

1 hele pallet = 2 kuub hout gestapeld = 3,2 - 3,7 kuub hout losgestort
1 halve pallet = 1 kuub hout gestapeld = 1,6 - 1,8 kuub hout losgestort

Sommige haardhout websites proberen u een kuub hout te verkopen voor de prijs van een pallet, of een kuub losgestort hout voor de prijs van een kuub gestapeld hout. Trap hier niet in! Zorg dat u altijd de prijzen voor dezelfde hoeveelheden vergelijkt, dan weet u zeker dat u nooit te veel betaalt.

Terug naar hoofdpagina

Heeft u vragen, opmerkingen of tips?

Bijvoorbeeld:

Stuur dan een email naar info@haardhoutgoedkoop.nl. Als we het antwoord op een vraag niet weten, zoeken we het uit. We horen graag van u!

Copyright © 2011 Haardhout Goedkoop. Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeling